Пожарът в Катуница пламнал в цех за череши, над 100 души са евакуирани

Автор: Plovdiv Now 10237
Пожарът в Катуница пламнал в цех за череши, над 100 души са евакуирани

Пожарът в село Катуница е пламнал в цех за преработка на череши. Сигналът е получен около 13:30 часа днес на тел. 112.

Свидетели са чули взривове, около инсталацията има черен дим. В момента на място има пожарни коли. По първоначални данни става въпрос за производствена авария по неизяснени към момента причини. 

"Над 100 човека са евакуирани от базата, евакурани са също детска градина и училище, които са в близост, както и жителите в къщите наоколо. Няма пострадали, евакуацията е минала бързо, успешно и без паника. Не са ясни причините за пожара, тепърва предстои да се изясняват", разказаха Красимир Юрюков и служителка.

Регионалната инспекция по околната среда и водите разполага на мястото мобилен апарат, за да проследи качеството на атмосферния въздух в населеното място.

Вятърът е по посока кв. „Тракия“ на гр. Пловдив и е много вероятно да бъде усетена миризма там, както и в села от община Родопи.

РИОСВ – Пловдив ще информира обществеността своевременно за развитието на положението. Препоръката на екоинспекцията към гражданите е да избягват дейности на открито, да затворят прозорците на жилищата си и да не пускат малки деца и възрастни хора навън, докато ситуацията не се нормализира окончателно.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина