Огнян от Милево бил убит по изключително жесток начин и изхвърлен като куче

Автор: Plovdiv Now 31901
Огнян от Милево бил убит по изключително жесток начин и изхвърлен като куче

„Огнян е убит по изключително жесток начин. Играли са си с него, а след това е изхвърлен като куче”. Това разказа пред TrafficNews Марин Йорданов - брат на убития в село Милево мъж. 46-годишният Огнян Йорданов бе намерен мъртъв в близост до стадиона в селото на 4 август. Криминалистите са установили, че Йорданов е бил пребит жестоко след скандал предишната вечер.

Заподозрени за побоя над мъжа, по-познат като Пешо Кучукаря в селото, са петима мъже от селата Милево и Караджово, като двама от тях са криминално проявени, другите трима са с чисто съдебно минало. Един от замесените в инцидента е бившият полицейски служител Ангел Георгиев. 

По информация на Марин, към 03:30 ч., Ангел взел една каса бира от сергията, качили се в буса му и компанията се насочила към неговия дом, където продължили да пият.

„Аз присъствах на събора до 20:00 вечерта и след това си тръгнах, а брат ми Огнян остана. Кметицата на селото каза, че той е бил там до 04:00 часа сутринта. Тя дори е танцувала с него и не се е усещало никакво напрежение”, разказа той.

Срещнахме се и с кметицата на село Милево - Анелия Колева, която потвърди, че освен нетрезвото състояние на Огнян, всичко друго е изглеждало наред. Братът на убития сподели, че полицаят и жертвата се познавали много добре, като дори Огнян е бил неразделен с бащата на Ангел и е бил като негов втори син.

В селото никога не е имало напрежение между българи и роми и от ромската фамилия не си обясняват как се стигнало до фаталния край. Те разказаха, че Огнян е пиел, но никога не е бил агресивен. Описват го като весел човек и купонджия. Работил е 18 години в селския магазин и е отгледал общо шест деца. Самият той е израснал в голямо семейство със седем деца, сред които шест братя и една сестра.

„Цялото село реве за него. Убит е по много жесток начин, изхвърлен е като куче, играли са си с него”, разказа неговият брат Матин.

След жестокото убийство Огнян е бил изхвърлен на пътя, до контейнери в близост до къщата на Ангел. В буса му криминалистите откриват следи от кръв, както и един зъб. Имало е бухалки и железни предмети, които са се опитвали да скрият, за да няма следа, твърди брат му.

Когато братята на Огнян отишли до стадиона, където е открит трупа му, видели покъртителна гледка. Цялото му тяло е било в рани и кръв, а гърбът му е бил раздран вследствие на влаченето, докато са пренасяли тялото му.

„Ангел е поискал да поеме вината самичък, но това е невъзможно, брат ми беше 120 кг и няма как един човек да го пребие и убие. Най-малко четири човека са го убили, няма как”, твърди другият брат на Огнян.

„От нападателите познаваме само Ангел. Беше полицай до преди два месеца. Има жена и дете, също не е лош човек, но и той пиеше. Другите нападатели не ги познавам. Казаха ни, че единият от насилниците е бил 17 години в затвора”, допълни той.

Братята на убития са чули и версията, че Ангел е заспал на масата, а другите двама, жители на село Караджово, са извършили убийството. След като се е събудил, Ангел е попитал къде е Огнян, а извършителите му казали, че е навън и е „довършен”.  

Според кметицата на село Милево, основна причина в свадата с фаталния край е алкохолът.

„И жертвата, и извършителят за мен са едни добри момчета. Ангел го познавам като нормален човек, за мен е едно добро момче от хубаво семейство, както и Огнян”, казва тя, като твърди, че двамата изобщо не са били в контакт през вечерта и са се събрали, след като тя си е тръгнала.

„Огнян беше в нетрезво състояние. Последно около 03:00 ч. имаше поздрав за ромите, играхме, веселихме се, нямаше никаква агресия през цялото време на събора. Той беше в добро настроение, дори ме прегърна и ми каза, че много ме обича и след това към 04:00 ч. си тръгнах”, разказа тя, но не е предполагала, че може да се стигне до такава жестокост след спокойната вечер.

Колева добави, че животът в селото е изключително спокоен, никога не е имало инциденти и се надява случилото се да не предизвика напрежение между роми и българи занапред.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина