Майки от Садовско помогнаха на деца от карловското село Каравелово

Автор: Plovdiv Now 12008
Майки от Садовско помогнаха на деца от карловското село Каравелово

Майки от населени места в община Садово подеха благородна кауза, която приключи с успешен финал. „Да го направим за децата от Каравелово“, с този призив в социалната мрежа няколко млади майки от Садово и Чешнигирово, Вера, Катрин, Габриела, Нина, Рали, Дани и Соня успяха за броени дни да покажат как работи заразното добро. Да се наберат средства в кампания по селата на общината през дарителски кутии, а след това да се предоставят за нуждите на пострадалата от пороя детска градина в село Каравелово. Към идеята бързо се присъединиха и добри хора от садовските села Кочево и Селци. За две седмици хората от тези населени места събраха 1780 лв., научи ПБ Новинар.

С парите се купиха за детската градина в Каравелово дидактичен шкаф, пълно оборудване за детските легла на групата – матраци, спално бельо и завивки, а община садово дари десетте легълца.

За пореден път съм горд с инициативността и човешката съпричастност на жителите на нашата община. Техният жест е пример за следване и знам, че Садово отново и отново ще показва какво е емпатия на една общностна група към изпаднали в беда, коментира кметът на Садово, Димитър Здравков.

  

 
 
 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина