Кметът на Садово: Притеснително е, че в новия бюджет няма средства за общините

Автор: Plovdiv Now 7885
Кметът на Садово: Притеснително е, че в новия бюджет няма средства за общините

„Притеснителното е, че в новия национален бюджет няма заложени средства за общините. Аз съм управлявал 12 години в опозиция, но съм намирал начин да се справя. Аз като кмет и мои колеги сме притеснени, защото галопиращата инфлация ще стопира много от дейностите ни. Давам ви пример с ремонтите, които в момента изпълняваме по капиталовата програма. 1 милион лева са заложени за ремонти на пътища от миналата година. Как сега при завишаване на всички материали, на гориво, на ток, тези пари ще стигнат. Същото се отнася и за спечелените проекти, по които работим. Много от изпълнителите вече се отказват“. Това коментира в интервю за ПБ Новинар кметът на община Садово Димитър Здравков.

Той съобщи още за ремонтите и проектите, които в момента изпълнява в населените места местната власт, коментира ставащото в държавата. Димитър Здравков подчерта, че не само той, а и всички общини в държавата се надяват парите по Плана за възстановяване и развитие от Европа да пристигнат скоро в България, за да може да се работи по нови проекти.

Кметът каза, че правителството на Кирил Пенков е неглижирало общините и ги е оставило на самотек. „Оправяме се някак си, караме на мускули“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина