Чужденец построи храм в Катуница в памет на загиналите Ангел и Павел

Автор: Plovdiv Now 11666
Чужденец построи храм в Катуница в памет на загиналите Ангел и Павел

Жителите на Катуница ще могат вече да запалят свещичка и да се помолят за душите на Ангел Петров и Павел Толев в православния параклис “Св. архангел Михаил”, който беше издигнат в тяхна памет от италианеца Микеле Санторели, съобщи 24plovdiv.bg.

Двете момчета - на 17 и 19 г. тогава, загинаха преди 11 години в размириците, избухнали срещу своеволията на фамилията на Цар Киро.

Тържественото откриване ще бъде в събота, 12 ноември, в 11 ч.

Церемонията ще води лично пловдивският митрополит Николай. Местните хора, които трудно се отърсиха от преживения кошмар, останаха трогнати от жеста на един чужденец, който даде пример за човещина и съпричастност. На откриването ще присъстват роднините на Павел и Ангел, представители на община Садово, на държавни институции, местни жители. Ще бъде раздаден и курбан за здраве.

“Моята цел е с построяването на параклиса, освен да почетем паметта на Ангел и Павел, и да обединим народа. Да доближим хората до християнската вяра, която учи всички нас на добродетели. Няма какво да крием - много млади хора се отдалечиха от църквата. Много се надявам този параклис да помогне да ги приобщим”, каза Санторели.

Самият той от 30 години e в Катуница, където развива успешен бизнес. Познавал много добре двете загинали момчета, бил приятел с тях. Смята, че по-съществено е сега да мислим за бъдещето на децата, без да забравяме какво се е случило.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина