Близки на Ангел, обвинен за убийството в Милево, излизат на протест

Автор: Plovdiv Now 10887
Близки на Ангел, обвинен за убийството в Милево, излизат на протест

Близки и роднини на обвинения полицай за убийството в село Милево излизат на протест в негова защита. Той ще се състои утре сутрин от  9:00 часа пред Съдебната палата в Пловдив, като час по-късно Ангел Георгиев ще се изправи пред апелтивните магистрати, за да обжалва наложената му най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Защитата на Георгиев адвокат- Евгени Костадинов претендира за освобождаване на задържания, защото за него категорично полицаят е невинен. На предишното заседание пред Окръжен съд, юристът каза, че в залата трябва да се изправят останалите замесени лица в престъплението, а не Ангел Георгиев, който се е опитал само да потуши конфликта.

Обществеността е успокоена, че има задържан, но не трябва да е Ангел. Извършителят в момента е на свобода. Този, който е извършвал и в миналото престъпление, сега е навън и може да извърши друго“, добави още по време на заседанието Костадинов.

Според версията на адвоката трима са нападнали Огнян - Димитър Панайотов, Александър Александров и Иван Петров - Пърмака. Пиянската свада се развила в двора на Ангел Георгиев, като той се е намесил само, за да ги разтърве. Огнян извадил нож срещу всички. По думите на защита убитият бил професионален касапин преди и знаел как да се отбранява и какво да прави с ножа. Полицаят му приложил схватка, за да му вземе острото оръжие, а след инцидента всички виновници си изпили напитките и си тръгнали, като се уговорили да обвинят Ангел за случилото се.

Прокурорът Георги Пенев обаче бе категоричен, че Ангел е именно извършителят на престъплението.

Семейството на убития не си обясняват, причината, заради която вечерта е завършила толкова фатално, но твърдят, че полицаят и жертвата се познавали много добре, като дори Огнян е бил неразделен с бащата на Ангел- бил като негов втори син.Тяхното единствено желание е справедливост и се надяват всички замесени, включително и Ангел Георгиев да получат заслужените си присъди.

Припомняме, че инцидентът е станал  4 август, когато се е състоял съборът в село Милево. Около 4:00 часа сутринта, след като настъпил краят на забавленията в селото, жертвата-  Огнян Йорданов и замесените в убийството му мъже се запътили към имота на един от тях, а именно на полицейския служител Ангел Георгиев. Въпреки, че са били доста пияни те продължили и там да употребяват алкохол. Тогава Огнян Йорданов влиза в спор с мъжете, като те го пребиват до смърт. След жестокото убийство той е бил изхвърлен на пътя, до контейнери в близост до къщата на Ангел, а по-късно трупът е завлачен и зарязан до стадиона в селото. Цялото му тяло е било в рани и кръв, а гърбът му е бил раздран вследствие на влаченето, докато са пренасяли тялото му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина