Ангел, обвинен за убийството в Милево, отрече да има общо с престъплението

Автор: Plovdiv Now 15504
Ангел, обвинен за убийството в Милево, отрече да има общо с престъплението

Автор: Георги Тошев

41-годишният полицай Ангел Георгиев, обвинен за убийството на Огнян Йорданов в Милево, отрече да има общо с престъплението.

„Не съм аз, исках да ги разтърва“, каза през сълзи Георгиев пред състав на Окръжния съд в Пловдив, където днес се гледаше мярката му за неотклонение.

По думите на защитника му Евгени Костадинов липсва обосновано предположение, че именно клиентът му Ангел е извършил убийството. Напротив – той се опитал да потуши конфликта, а други трима от компанията, в която празнували, са го натопили. Адвокатът поиска по-лека мярка – домашен арест или гаранция, и призова другите трима, с които жертвата и обвиняемия са пили алкохол във фаталната нощ, да бъдат разследвани, предаде trafficnews.bg.

„Трима са нападнали Огнян - Димитър Панайотов, Александър Александров и Иван Петров - Пърмака. Ангел се е намесил да ги разтървава. Това се е случило в двора на Ангел, който са притичал да ги разтърве. После Огнян извадил нож срещу всички и го държал много професионално. Бил е професионален касапин преди и знае как да се отбранява и какво да прави с ножа. Полицаят му приложил професионална схватка, за да елиминира ножа. Всичките са били пияни към 4 часа сутринта. В тази зала трябваше да бъдат другите три лица, а не Ангел. Същите те набързо си изпили напитките и си тръгнали и се уговорили, че ни лук яли, ни лук мирисали, и са казали, че Ангел е извършил всичко. Надявам се, че ще бъдат разследвани. Обществеността е успокоена, че има задържан, но не трябва да е Ангел. Извършителят в момента е на свобода. Този, който е извършвал и в миналото престъпление, сега е навън и може да извърши друго“, разказа още адвокатът на полицая.

По думите на защитника останалите трима набедили Ангел за престъплението.

„Ангел не е виновен. Един от тримата е лежал 17 години за убийство“, посочи още адвоката.

Според защитника Ангел и убитият Огнян били близки. Бащата на Огнян му бил пръв приятел, въпреки че семейството на Огнян е от ромски произход. Освен това Костадинов подчерта, че Ангел има безупречно досие, което не предполага, че той би се укрил или извършил друго престъпление.

„Ангел от 20 години е в системата на МВР. Веднага след Казармата е започнал и вече 19 години е в структурата. Даже е награждаван лично от Министъра на вътрешните работи. Има чисто съдебно минало и силна връзка с жена си е детето си, което всеки ден питала къде е татко и защо не се прибира“, допълни защитникът.

Прокурорът Георги Пенев обаче бе категоричен, че Ангел трябва да остане за постоянно в ареста.

„Видно от материалите по делото са налице данни, че именно той е извършителят. Има фотоалбум, разпитани са свидетели Александър Алексов, Иван Петров, Гечо Илиев, Димитър Панайотов. Делото е все още в началото, но има достатъчен доказателствен материал“, посочи прокурор Пенев.

За това тежко умишлено престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години, затова Пенев подчерта, че при друга мярка различна от постоянен арест, Ангел може да извърши ново престъпление.

Адвокатът на полицая обаче настоя, че Ангел изобщо не очаквал, че ще бъде привлечен като обвиняем за това тежко престъпление. И допълни, че Димитър Панайотов веднага си бил намерил адвокат, а „ако на някой му е чиста съвестта той няма да ангажира адвокат още в неделния ден“.

По време на пледоарията, защитникът посочи, че според показанията на Александър Алексов Митко ударил Огнян и вторият извадил нож, така че всички други действия могат да се считат като самоотбрана. Ангел се намесил, за да отнеме ножа поради професионалния си опит.

При разпитите пред съдия всички били заявили, че тримата от Караджово са казали "малко го бихме тоя".

Въпреки представените версии за невинност или самоотбрана, съдът уважи искането на прокуратурата и остави полицаят Ангел Георгиев в ареста.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина