Жестокост! Отровиха шест домашни котки в двор в пловдивско село

Автор: Plovdiv Now 8252
Жестокост! Отровиха шест домашни котки в двор в пловдивско село

Шест котки са били отровени в двор в пловдивското село Брестник. Това оповести техният стопанин в социалните мрежи. Днес сутринта мъжът намерил домашните си любимци мътви, с пяна около устата. 

"Днес сутринта някакъв изрод с човешко лице е отровил шест от котките ми в двора на къщата ми в село Брестник, където живея- четири мъжки и две женски – Малчо, Виктор, Носко, Сивко, Пухина и Ин-яна... Това бяха изключително мили същества, които се нуждаеха само от малко храна и топлина за да съществуват в замяна на това ме даряваха със специфична, неподправена топлина и обич, които само едно неговорещо същество е способно да ти даде", написа Костадин в социалните мрежи, а информацията бе разпространена от негови приятели. 

Според потърпевшия обаче законодателството не е ефективно в подобни случаи. Зоополиция под тепетата няма, липсва и лаборатория, в която да бъде изследвано с какво вещество са отровени четириногите, става ясно от публикацията му.

"Аз съм се грижил за тези животни, делил съм от залъка си във време, в което не изкарвам много и излишни пари и за да им дам шанса да имат още един ден живот. Оказа се, че дълго рекламирания от години „закон за защита на животните“ явно не действа, няма и създадена „зоополиция“ към районните поделения на МВР. Районните полицаи са натоварени с всякякъв вид дейност и вероятно я подреждат по приоритети. Няма лаборатория, в която лаборанти да изследват с какво вещество е отровено животното, а и има ли смисъл да знаеш. Това ще успокои ли болката ти? Може да се съди само по вторичните признаци и външните белези за мъките, които изживява едно отровено същество в последните си мигове.
Когато загубиш същество живо същество, за което си се грижил е тежко, но когато са шест става свръхболезнено. Дано не се случва и на други хора... това накрая да престане. Хора, това е живот.. Той има различни форми, но е ценен във всяка една от тях", пише още Костадин.

Наш репортер потърси коментар от ОД на МВР-Пловдив, за да разбере докъде се простират правомощията на униформените, що се отнася до случаите на отравяне на домашни любимци и как следва да реагират гражданите в подобни случаи. 

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина