За привличане на инвеститори и евросредства в община Родопи ще работи икономистът Пламен Кабаков

Автор: Plovdiv Now 6342
За привличане на инвеститори и евросредства в община Родопи ще работи икономистът Пламен Кабаков

За привличане на инвеститори и евросредства в община Родопи ще работи Пламен Кабаков. Настоящият кмет на село Марково влезе в битката за кметското място в община Родопи, издигнат от „Движение 681“ и подкрепен от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Кабаков е на 43 г., икономист по образование, женен с две деца. Започва трудовата си кариера като търговски представител в международна компания. Участвал е в реализирането на някои от най-успешните IT проекти у нас. Амбицията му за нов мандат е подплатена с това, че зад гърба си има изключителен екип от млади хора с умения, които са готови да правят реални промени. Вече има и готова програма за развитието на община Родопи за следващите 10 години.

„Най-големият проблем в община Родопи е от липсата на креативни млади кадри, които да бъдат инициатори на всичко, случващо се тук. Обикновено хората стоят на маса и по пейките в парка, негодуват, коментират, но никой не се изправя и не взима нещата в собствените си ръце. Не застава до управляващите на дадено населено място, община или държава. Ние ришехме, че е време да действаме заедно. Да изразим своята гражданска позиция и да бъдем в помощ на обществото”, обясни мотивацията си за предстоящите избори Пламен Кабаков.

Той е категоричен, че няма да дава гръмки обещания, които не може да изпълни. Програмата му за управление на общината е проста и предлага конкретни стъпки и действия за промяна. Първата от тях е оптимизиране на администрацията. Кандидат-кметът разполага с подготвен експертен съвет, който веднага ще започне да работи за усвояване на пари от Европа. Ще се заеме с всички проекти и програми, от които община Родопи може да се възползва, но до момента не го е направила. „Усилията ни ще бъдат насочени изцяло за създаване на един добър бизнес климат за привличане на инвестиции, както е в съседни на нас общини”, посочи Кабаков.

Неговото намерение е общинските съветници да бъдат гласът на народа. За да има реална обратна връзка за работата на администрацията пък, ще внедри специален софтуер. Той няма да струва нищо, но ще може да измери удовлетвореността на гражданите, търсещи съвет, подкрепа или решаване на въпрос. Само за няколко минути, всеки излизащ от общината, ще може на един таблет да посочи в кой отдел е бил и да даде оценка за предложената му услуга.

„За мен Родопи е една от най-привлекателните и красиви общини като местност и община с изключително много възможности. Отдалечените населени места, този ресурс, с който разполагаме, може да бъде използван много добре по модела на много Западноевропейски държави и дори на по-малки общини в България. Ние имаме огромен потенциал за развитие на туризъм, предлагащ по-екстремни спортове. От няколко години имам идея и за създаването на т.нар. Cool Working Place, или изнесени работни места за програмисти. Хора от цял свят могат да идват. Природата в населени места като Ситово и Лилково създава предпоставка за привличане на изключително голям брой хора с възможности от IT сектора. А близостта до големия град ни прави уникални”, смята кандидатът на „Движение 681“ и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“.

Решаването на инфраструктурните проблеми, в които влиза и снегопочистването, пък според него е въпрос на организация, която да започне много по-рано. А прозрачността на случващото се ще привлече много по-голям брой фирми да се явят на търговете. „Като кмет на Марково мога да кажа, че в последните години на двете обществени поръчки, обявени за снегопочистване, не се яви никой. Може би това беше вследствие от забавяне работата на администрацията, забавяне в обявяването на обществените поръчки. Помислили сме и в тази посока. В листата ни за съветници има експерти, които сега почисват снега в Цалапица. Там при зимни условия е чудесно почистено”, посочва Пламен Кабаков. Ще работи също за възстановяване на земеделската земя и реално обезщетение на хората. „В моя мандат като кмет на Марково не допуснах продажбата на нито един квадратен метър общинска земя”, дава пример Кабаков.

Той води една изключително позитивна кампания. Заедно с останалите съмишленици в листата са визионери. Знаят какво могат да направят и как да се случат нещата. Не търсят гласоподаватели, а хора, които да ги подкрепят. „В последните 25 години в община Родопи управляват едни и същи хора, преминали в различни конфигурации. Сега е времето да променим тези фигури в тази партия шах да започнат да работят и да се движат по различен начин”, казва Кабаков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина