Всички 11 училища в община “Родопи“ отвориха врати, кметът с послание към първолаците

Автор: Plovdiv Now 600
Всички 11 училища в община “Родопи“ отвориха врати, кметът с послание към първолаците

Новата учебна година в община „Родопи” започна официално днес. Всички 11 училища на територията на общината отвориха врати, след като близо половин година бяха затворени заради пандемията от коронавирус.

Кметът на община „Родопи” откри учебната година в училищата в селата Първенец и Марково. Неговият заместник Владимир Маринов присъства на тържествата в селата Брестник, Белащица и Храбрино.

ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в  село Първенец тази година посреща най-много първокласници, разпредели в две паралелки. Там за първи път чуха училищния звънец  27 деца. Наред с буквара и читанката най-малките ученици получиха като подарък и патриотичен буквар  с послание от кмета на общината Павел Михайлов.

Тази година броят на първокласниците в община „Родопи” е 177.

 „ Към всички пожеланията са новата учебна година да бъде позитивна и успешна.  Да завърши така, както започва,  а именно присъствено. За някой тя е първа,за някой поредна, за някой последна. Безспорно най-развълнуваните днес са първокласниците.Скъпи първокласни, вие имате един специлен ден. За първи път ще прекрачите прага на родното училище, ще седнете в класната стая и ще отворите букварчето, което ще ви отвори пътя към познанието”, приветства кметът Павел Михайлов.

На децата, учителите и техните родители той пожела да бъдат щастливи, смели, креативни, но преди всичко -всички да бъдат здрави, дисциплинирани и отговорни.

В условията на COVID-19 от днес първи звънец удари и в Марковското училище. В двора ученици, преподаватели и  родители отбелязаха новата учебна година при спазване на противоепидемичните правила. Специални гости бяха кметът на общината Павел Михайлов, кметът на село Марково Десислава Терзиева и съветниците Пламен Кабаков и Ангел Рахов.

Училище с традиции, първо по успех в общината на Националното външно оценяване след 7 клас и на 16 място в цялата област. Догодина сградата на училището отбелязва 100 години от построяването си. Кметът поздрави децата и техните родители за избора им да  учат и възпитават именно в училището в Марково.  Кметът и гостите разгледаха и новата класна стая на  училището, в която ще учат децата от шести клас.

„На добър час през новата учебна година” , пожела заместник-кметът на община „Родопи” на всички деца в селата Брестник, Белащица и Храбрино.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина