Военни самолети ще летят край Пловдив, задава се ново военно учение

Автор: Plovdiv Now 28367
Военни самолети ще летят край Пловдив, задава се ново военно учение

Многонационалното учение "Тракийско лято“ ще се състои от 23 август до 3 септември край Пловдив.

Ще участват приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите. Това стана ясно от среща на и. д. кмет Величко Родопски и ръководителя на екипа по граждански въпроси Даниел М. Майуро.

По време на учението ще се реализират 6 полета на ден между 11:00 и 15:00 часа, както и нощни действия от 19:00 до 23:00 часа от понеделник до петък. В учението ще участват 3 транспортни самолета C-130 "Херкулес“, а американските военни ще издигнат палатков лагер в село Чешнегирово.

„Община Пловдив работи в синхрон с българските военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции. Фактът, че за поредна година ще се проведе подобно учене, е признак да добрите условия и професионализма на нашите военни“, заяви и. д. кметът Величко Родопски.

Допълнително ще се проведат и парашутни скокове над с. Чешнегирово и с. Крумово. Планирани са полети на ниски височини над територията на област Пловдив, както и стоварване на контейнери по въздух.  Ще се извърши операция по противодействие на въздушна отбрана, в която ще бъдат изпълнени огневи действия.

От името на американските военнослужещи Даниел М. Майуро заяви, че ще бъдат спазени всички правила  при операцията за прелитане на самолети над населените места.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина