Възстановяват панорамния път Марково-Първенец

Автор: Plovdiv Now 8866
Възстановяват панорамния път Марково-Първенец

От днес започна запълването на дупките по пътя, свързващ двете големи села в община „Родопи” – Марково и Първенец. Да инспектира началото на ремонта на място беше кметът на общината Павел Михайлов.

Фирмата-изпълнител работи по т.нар метод „печ матик”. Предвижда се възстановяване и частично преасфалтиране, като  най-компрометираната зона е около 400 метра. За ремонтните работи общината е заделила около 60 хиляди лева бюджетни средства.

Участъкът от близо 4 километра е изключително важна пътна артерия за жителите на двете родопски села. Трасето е основна връзка за пътуващите до борсата в село Първенец и за замеделските производители. Освен това от двете страни на панорамния път  вече е оформен нов квартал  с  построени около 100 къщи, информира кметът на Марково Десислата Терзиева. По нейните думи отсечката е изключително натоварена и затова е важно да бъдат отстранени дупките и  неравностите по пътя.

Обиколката на кмета Павел Михайлов продължи по улица „Марата” в село Марково. Живеещите там вече 25 години настояват да бъде изградена подпорна стена, за да се уктрепи пътят. Тъй като улицата буквално свършва, а участъкът е тесен,  преминаването на автомобилите   е изключително трудно. Затова ще бъде изготвен проект, за да се направи разширение и  колите да имат възможност да обръщат.

Кметът на Марково Десислава Терзиева постави въпроса и за разширяване на гробищния парк  в селото. Общината ще предприеме действия за закупуване на нов терен, но дотогава част от зоната ще бъде разчистена, за да се обособи буфер за преминаване.

В Марково кметът Павел Михайлов посети лятното ателие на  големия творец Вълчан Петров. Художникът от години живее и твори в родопското село.  Освен , че се запозна с проектите, над които работи художникът, кметът Михайлов покани един от най-гениалните ни съвременни творци да разкрие част от цялото богатство на изкуството си в изложба, посветена на 30-годишнината от обявяването на „Родопи” за община, която ще бъде чествана  догодина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина