В навечерието на Рождество: Младежкият клуб в Марково отвори врати след ремонт

Автор: Plovdiv Now 10412
В навечерието на Рождество: Младежкият клуб в Марково отвори врати след ремонт

В навечерието на Коледните празници, след ремонт и обновяване, Младежкият клуб в село Марково официално отвори врати. Той бе открит от кмета на община „Родопи” Павел Михайлов и кмета на село Марково Десислава Терзиева. Събитието  уважиха и  общинските съветници Ангел Рахов и Йордан Божков.

Грижата за младите хора е част от политиката, която водя аз и моят екип за промяна на община „Родопи”. Един от основните ни приоритети са децата и младите семейства. Те са нашето бъдеще и ние трябва да положим усилия за възпитанието и изграждането им като личности. Марково е едно от най-бързо развиващите се села в България. Населението му се увеличава постоянно и ние трябва да сме адекватни на нуждите на хората”, каза по време на откриването кметът на общината Павел Михайлов. 

Той припомни, че само за последните три месеца това е третото пространство, насочено към свободното време на децата и младежите, което се открива в Марково.

 „След модерния стрийт-фитнес в парка и детската площадка по проект на ПУДООС, сега се открива и Младежкият дом. На територията на общината има само два клуба – в селата Марково и Ягодово. Затова сме длъжни да осигурим добри условия за децата.  Целта е младите хора да имат пространство, в което  да се срещат, да общуват и  да обменят идеи”, коментира кметът Павел Михайлов.  

След ремонта Младежкият клуб ще  предлага различни занимания за децата и младите хора, според възрасттта им и техните интереси. Вече работи обособена професионална компютърна зала, дарена от фондация“ Възраждане на Българските села“. 

Сигурна съм, че това място ще бъде център на много интересни събития, а споделеното ползване ще го направи едно емоционално и със своя история любимо място на децата и младежите от Марково. Планували сме много дейности , които ще се организират според интересите и потребностите на децата. Целта ни е  те да създадат свое младежко общество“, каза кметът на Марково Десислава Терзиева.

Община „Родопи” работи и по процедура за проектирането на ново крило на детската градина и още една детска площадка.

Откриването на Младежкия клуб беше съпроводено с музикална програма, забавна викторина и запомняща се заря.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина