Удариха групата на Елвиса, 7 в ареста след удар на полицията срещу тютюневата мафия в Пловдивско

Автор: Парашкева Иванова 2106
Удариха групата на Елвиса, 7 в ареста след удар на полицията срещу тютюневата мафия в Пловдивско

7 души от организирана престъпна група, разпространявала контрабанден тютюн, са арестувани при акция в Пловдив вчера. На 15 и 16 октомври 2019 г. Специализираната прокуратура, ГДБОП и служители на БОП -Пловдив, Пазарджик и Смолян са провели съвместни действия по разследването на организирана престъпна група за разпространение на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив.

До момента са извършени 18 претърсвания на недвижими имоти, автомобили и стопански сгради, както и лични обиски. Иззети са около 480 кг ситно нарязан тютюн, над един тон тютюн на бали, две машини за нарязване и много други доказателства за престъпната дейност на групата. Разпитани са свидетели.

Задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа са общо 7 лица. На Карловско шосе е арестуван един от организаторите на канала - Елвис Петров. Полицаите му щракнали белезниците докато изпращал пратка по куриерска фирма. Елвис е от Неделино, от от години се подвизава под тепетата. Търгува с тютюневи изделия и тютюни за наргилета. 

Преди година той влезе в медиите , след като се отне предимство на линейка на централно кръстовище в Пловдив и се блъсна в нея с мерцедеса си. 

Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за колко от тях Специализирната прокуратура ще поиска от съда да бъдат задържани под стража.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е започнала престъпната си дейност през юни 2018 г. Най-често участници в групата изкупували необработен тютюн от производители и го доставяли в стопанска сграда край Цалапица и в къща в Пловдив. Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски фирми. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина