Третото дете - новата опора на семейството с изгорялата къща от Брестник ВИДЕО

Автор: Милен Ангелов 7528
Третото дете - новата опора на семейството с изгорялата къща от Брестник ВИДЕО

Петият член на семейство Димитрови, които на 24 февруари загубиха дома си при пожар в Брестник, е нова опора в живота им. Това заяви в интервю пилотът Петър Димитров, който със съпругата си Константина и двете им деца останаха без покрив посред зима. Трагедията, която сполетя семейството няма да бъде забравена лесно, но в момента друго щастливо събитие крепи младите хора, а именно раждането на малкото им дете.

Малкият Михаил поема първата си глътка въздух в 0:02 часа на 16 март. Изборът на името на новия член на семейството не е случайно, разказа щастливият татко. "Неотдавна съпругата ми спомена, че е сънувала, че трябва да дадем това име на нероденото ни дете. Освен това след пожара от руйните на изгорялата ни къща успяхме да намерим оцеляла икона на светецът Архангел Михаил и това категорично ни наведе на мисълта, че трябва да дадем това име на бебето ни", разказа Петър. 

Сега семейство Димитрови се борят с бюрокрацията покрай възстановяването на изгорелия си дом. На този етап банката преговаря със застрахователите, върви процесът и по оценка на щетите след пожара и документалното оформяне на всичко, разкри Петър. "Все още никой не се е свързал с нас, за да ни дадат някаква по-конкретна информация. Нашата надежда е, че ще може в най-кратки срокове да получим обезщетението, с което да възстановим дома си", допълни младият баща. И допълни, че малките деца, които са в семейството му са единственото нещо, което в момента ги крепи и дава сили на него и неговите близки да продължават да се борят с трудностите на живота.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина