Треньор по бокс за близнаците от Цалапица: Те са срам за спорта

Автор: Plovdiv Now 6631
Треньор по бокс за близнаците от Цалапица: Те са срам за спорта

Борислав Динков представлява особена опасност за обществото и може да извърши други престъпления. Това е заключението на съдебно-психологична експертиза на единия от близнаците, задържани след убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Тя днес бе прочетена в съдебната зала.

Делото срещу двамата братя близнаци Динкови започна в 9.30 ч., с предвиден разпит на свидетели и вещи лица. Пред съда застана само един свидетел, който е треньор по бокс, а близнаците са тренирали при него преди повече от 10 години, пише TrafficNews.
 
“Тези момчета не са спортисти, те са  позор за спорта. Двамата са идвали може би преди 10 години като ученици. Не знам нищо по този случай, интересувах се от новините, но нищо друго не знам,” заяви Арман.

След това продължиха разпитите на вещите лица, а криминалният психолог Тодор трябваше да се включи на конферентна връзка от Софийския съд, но поради липса на едно вещо лице, не ги включиха и съдът предпочете да прочете експертизата. Беше разпитано и вещо лице от Пловдив. Неговата експертиза на близнаците показва, че към момента след убийството са нямали травматични увреждания по тялото.

Майката на Митко ще предяви молба  към делото да бъде приобщена флашка, на която има клипове как близнаците се бият и участват в боеве. Адвокатката на Динкови Светлана Званчева обаче  не пожела да се приема това.

Четирима от призованите свидетели не са се явиха. Бабата, бащата на обвинения за убийството Рангел Бизюрев и още двама не дойдоха и и затова бяха прочетени разпитите им в досъдебното производство.

Преди началото на заседанието близки на убития Митко от Цалапица за пореден път се събраха на протест пред Съдебната палата. Протестиращите бяха с плакати в ръце, на които пишеше “справедливост”. Пред съда се чуха викове -“Заровиха жив човек , никой не даде шанс на Митко да живее”.

„Те са съучастници в убийството на Митко. От самото начало не искаме това дело да продължава. Нито един от тях не се обади на 112, за да даде първа помощ, а Борислав дава идеята да заровят Митко. Извозват тялото на Митко до полето. Имат 100% съучастие. Искаме държавата да си свърши работата. Това е ОПГ и има човек, който им помага да натоварят тялото в автомобила. Надяваме се това дело за укривателство да бъде приобщено към делото за убийството на Митко”, категорична е майката на убитото момче - Атанаска.

Бакалова припомни, че след 12 дни ще стане 1 година от убийството на детето ѝ, като заяви още, че няма да се спрат с протестите и ще се бори за справедливост за Митко, докато е жива. Делото срещу Рангел Бизюрев по обвинението за умишлено убийство ще се гледа след два дни пред Окръжен съд Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина