Свободни длъжности във Военновъздушните сили, част от тях в базите Крумово и Граф Игнатиево

Автор: Plovdiv Now 14901
Свободни длъжности във Военновъздушните сили, част от тях в базите Крумово и Граф Игнатиево

Обявени са 216 войнишки длъжности във Военновъздушните сили (ВВС) за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина, съобщават от Министерство на отбраната.

Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на чл. 141, ал. 1 или ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Те трябва да подадат писмено заявление за участие в конкурса чрез структурите на Централното военно окръжие до 30 октомври 2020 г.

Конкурсът ще се проведе във военните формирования на ВВС в периода 11 – 29 януари 2021 г. и включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидатите.

Във военните формирования на ВВС в Граф Игнатиево, Крумово, Пловдив и Батак са обявени 34 длъжности за войници. Сто тридесет и четири са обявените войнишки длъжности във военните формирования на ВВС в Божурище, София, Медковец, Банкя, Костинброд и Долна Митрополия. Във военните формирования на ВВС в Безмер, Щръклево, Балчик, Черноморец, Стара Загора, Шабла и Кичево са обявени 48 длъжности. Те са за авиомеханици, метеонаблюдатели, електромеханици, планшетисти, радиомеханици, радиотелеграфисти, шофьори, помощник-готвачи, охранители и др.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите и редът за формиране на състезателния бал са посочени в обявата, публикувана на 17 септември 2020 г. в рубриките „Документи“ - „Обяви“ в интернет страницата на Министерството на отбраната (www.mod.bg)

Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация и на телефона на националната кампания „Бъди войник“: 0700 20 407.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина