С пешеходен туризъм община „Родопи” отбеляза Европейската седмица на мобилността

Автор: Plovdiv Now 7763
С  пешеходен туризъм община „Родопи” отбеляза Европейската седмица на мобилността

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, кметът на село Марково Десислава Терзиева и общинският съветник Ангел Рахов  свалиха официалните обувки и обуха маратонки, за да извървят близо трасето до местността „Манчова поляна” над родопското село. С инициативата те се включиха  в Европейската седмица на мобилността, която всяка година се отбелязва в периода от 16 до 22 септември. Тазгодишната кампания „Чиста мобилност за всички“  се провежда под мотото „Избери как да се придвижваш”.

Участие в  пешеходния туризъм взеха и близо 30 служители на община „Родопи”. След като оставиха автомобилите на паркинга в центъра на Марково, групата тръгна през селото, за да стигне до китна пътечка, обрасла в зеленина, която ги отведе до мястото за около половин час  нормално ходене.

„ Община „Родопи” предлага чудесни условия за  отдих и туризъм. С тази инициатива искаме да насърчим жителите на общината и гостите на нашите населени места да опознаят прекрасните кътчета за почивка и разтоварване от напрегнатото ежедневие, както и към активен и здравословен начин на живот”, коментира кметът Павел Михайлов.

Местността „Манчова поляна” е свързана с живота на Марково от много години.  В миналото местните жители откупуват мястото за 50 наполеона. Преди пет години местна задруга от доброволци се заеме да възстанови и облагороди това кътче в гората над селото.  Възстановено е водохващането,  изградени са кътове за сядане от дървени маси и пейки, както и огнища за барбекюта.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина