След три десетилетия в Брестовица отново има млечна кухня

Автор: Plovdiv Now 5320
След три десетилетия в Брестовица отново има млечна кухня
След три десетилетия в Брестовица отново има млечна кухня.
 
"Днес отворихме врати на пункт за храна за най-малките жители на община „Родопи“", съобщи кметът Павел Михайлов.

Новата млечна кухня откриха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, заедно с кмета на селото Любен Радев. На събитието присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, гост беше и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов.

„Услугата е част от социалната политика на общината и е една добра практика в помощ на младите семейства, както и здравословното хранене на децата. Затова от общинския бюджет тази година бяха предвидени собствени средства за ремонт на помещенията и откриване  на нови три млечни кухни – в Брестовица, Първенец и Устина“, коментира кметът Павел Михайлов и  преряза лентата на обновеното помещение.

Деца, възпитаници на детска градина „Първи юни“ в Брестовица превърнаха събитието  във вълнуващ празник, като изнесоха кратък и емоционален концерт, показвайки артистично присъствие.

Млечната кухня е за деца от 1 до 3 години, които не посещават детско заведение. Те ще получават супа, основно ястие и десерт всеки работен ден. Към момента в селото са записани 16 деца, но се очаква броят им да расте. Всички родители, които желаят да запишат децата си, могат да го направят при директора на детската градина.

Стойността на услугата е 2 лева за ден, като половината от тях се поемат от родителите. Останалата сума се финансира от общинския бюджет.

Още две млечни кухни ще бъдат разкрити в община „Родопи“. Те са  към детските градини „Пролет“ в Първенец и ДГ „Родина“ в село Устина и ще започнат работа  на 31.01.23 година/вторник/.

Пунктове за храна за най-малките жители на общината вече работят в селата Крумово, Белащица, Брестник и Цалапица и обслужват общо около 80 деца.

Община „Родопи“ уведомява всички родители, които желаят да запишат децата си, че могат да го направят при  директорите на детските градини, всеки делничен ден.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина