След тежката катастрофа: Инспектират ремонтирания пътен участък край Марково

Автор: Plovdiv Now 6688
След тежката катастрофа: Инспектират ремонтирания пътен участък край Марково

Експерти от Института за пътна безопасност ще инспектират ремонтирания участък от Околовръстното шосе на Пловдив. Поводът е тежката катастрофа на Великден, при която загинаха трима души. 

Трагичният инцидент стана около 23:00 ч. на новоремонтирано трасе от пътя близо до отбивката за село Марково. До челният сблъск между две коли се е стигнало след неправилно изпреварване на Иво Даскалов, по прякор Лудия, чийто джип с висока скорост навлязъл в насрещната лента и е причинил катастрофата. 

Експертите ще огледат ремонтираната отсечка след оплаквания на шофьори, че новите мантинели там са поставени върху банкета отстрани по начин, който според тях практически стеснява шосето и не позволява маневри за избягване на сблъсък в случай на критична ситуация, съобщава радио Пловдив. 

Според АПИ съоръженията са монтирани съгласно изискванията на закона за безопасност на пътуващите и габаритите на пътя не са променени. 

Трагедията се случи на новия участък на Околовръстното шосе, което бе позволено за движение преди по-малко от седмица.

В коментарите под статиите за инцидента редица пловдивчани поставят въпроси относно ремонта на участъка, както и необходимостта от това да има мантинели по него.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина