Скандал между съседи в Златитрап завърши с нападение над полицаи с нож и арест

Автор: Ива Модова 527
Скандал между съседи в Златитрап завърши с нападение над полицаи с нож и арест

Междусъседски скандал завърши с арест, заплахи и вадене на нож. Екшънът се е разиграл в пловдивското село Златитрап преди дни. След неприятния инцидент мъж е бил задържан за 24 часа в ареста и глобен за проява на дребно хулиганство.

Всичко започнало покрай стара вражда между две фамилии, чиито къщи били една до друга. Мъжете влезли в спор, който прераснал в жесток скандал.

Ругатни и викове се стрелкали като куршуми между оградата на имотите, докато напрежението не ескалирало и един от мъжете не започнал да буйства. Той заблъскал по входната врата на съседа си, като я изкъртил от пантите.

Върнал се в двора си, взел кофа със строителни боклуци и разбъркани смеси, върнал се и изсипал всичко по входната врата.

Изплашени хората повикали полиция. Докато дойде автопатрула обаче, ядосаният мъж се прибрал у дома.

Органите на реда го потърсили в къщата. Той още повече се ядосал и се появил с нож в ръка, крещейки: „Ей, боклуци, какви сте вие, полицаи мръсни, ще ви уволня и тримата”. Наложило се мъжът да бъде тръшнат по очи на земята.  Заради буйното му поведение се наложило да му бъдат поставени белезници.

Жителят на Златитрап бил отведен в районното управление, където прекарал  24 часа. На следващия ден се изправил пред Районен съд - Пловдив. Пред магистратите изразил съжаление, но думите му не били достатъчни. Мъжът бил наказан с акт за дребно хулиганство, а размерът определен в пределния минимум – 150 лева.  Като мотиви, съдът посочи, че са налице добри характеристични данни, трудовата ангажираност и липсата на други криминални прояви, което налага присъдата да бъде единствено финансова.

Решението подлежи на обжалване! 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина