Шофьорът, виновен за катастрофата край Марково, може да лежи 15 години

Автор: Plovdiv Now 12426
Шофьорът, виновен за катастрофата край Марково, може да лежи 15 години

46-годишният шофьор, който причини жестоката катастрофа със загинали на Околовръстното между Марково и Брестник, е вече с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура.

Припомняме, че на 2 май, навръх Великден, при управление на лек автомобил, марка БМВ-Х5, обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице – на трима мъже на възраст 35, 43 и 38 години.

Тежкият инцидент стана в неделя, към 22 часа, когато шофьорът на БМВ-то се е двежел по Околовръстното в посока към  Асеновград. След кръстовището за село Марково, регулирано със светофарна уредба,  обвинаемият е навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и друго БМВ, който се движело в собствената си пътна лента.  Заради удара на място загинали двамата спътници на обвиняемия, както и водачът на другия автомобил.

Обвиняемият в момента се намира в болница, където е настанен за лечение с няколко травми. Няма опасност за живота му.

С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа, като е поставен под охрана в болницата. Действията по разследването се извършват от разследващи полицаи при сектор „Разследване на престъпления по транспорта“ при ОД на МВР – Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за престъплението е от 3 до 15 лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина