Семейството от Брестник, чиято къща изгоря се сдоби с трета рожба ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 6215
Семейството от Брестник, чиято къща изгоря се сдоби с трета рожба ВИДЕО

С трета рожба се сдоби бойният пилот от авиобаза "Граф Игнатиево" Петър Димитров, чиято къща изгоря на 24 февруари т.г. в пловдивското село Брестник. Съпругата му Константина му е родила син Михаил на 16 март след полунощ, похвали се семейството, което неотдавна се нанесе във ведомствено жилище в поделението.

Бебето е с тегло от 3800 грама и е с ръст от 51 см. Щастливата майка сподели, че името на новороденото момченце е избрано, след като го сънувала по време на бременността. Освен това иконата на Архангел Михаил оцеляла от пламъците, изпепелили къщата им. Тогава Константина решила, че синът й ще носи името на светеца.

Семейството, което има две дъщерички, е на седмото небе от щастие. Опитват се да забравят сполетялата ги беда и да съберат сили да продължат напред.

Семейството от пловдивското село Брестник остана без дом, след като пожар унищожи напълно дома им. Пламъците са избухнали около 10 часа сутринта, докато бременната Константина Димитрова, съпругът й Петър и двете им дъщери – Хриси на 10 г. и Божидара година и половина, закусвали.

„Замириса ми на пластмаса и химикал. Със съпруга ми започнахме да се оглеждаме откъде идва миризмата. Видяхме, че отстрани връзката между камината и комина пуши”, разказа Константина на 24 февруари, когато се случи трагедията. Веднага извели децата от къщата и позвънили на тел. 112. Въпреки бързата намеса на пожарната, огънят за минути обхванал двуетажната сграда. С риск за живота си Петър и огнеборците успели да спасят само личните карти на четиримата и една чанта с дрехи. Все още не е установена точната причина за пожара. Най-вероятно обаче в нощта срещу неделя искра е подпалила вътрешната изолация и тъй като къщата е с дървена конструкция, тлеенето се е разгоряло за няколко часа.

„Терминът ми е на 10 март. Очакваме момченце. Дори куфарът, който бяхме приготвили за родилното, изгоря. Но най-важното е, че всички сме здрави. Успокоявам се, че сме реагирали навреме, че не е станало през нощта, защото можеше сега да ни няма”, сподели тогава бъдещата майка на Михаил. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина