Съюзът на българските парашутисти отпразнува 10-годишен юбилей в Ягодово

Автор: Plovdiv Now 6682
Съюзът на българските парашутисти отпразнува 10-годишен юбилей в Ягодово

Село Ягодово, община "Родопи", стана домакин в последния ден на август на ежегодното събиране на Сдружение „Съюз на българските парашутисти”. Тази година тържествено бяха отбелязани 10 години от създаването на организацията, а събитието уважиха много гости. 

Сред тях бяха областният управител Здравко Димитров, командирът на 68-ма бригада специални сили бриг. ген. Матеев, кметът на село Ягодово Димитър Дишев, представители на МВР, както и много бивши парашутисти, служили в различни формирования на българската армия. 

Сдружение „Съюз на българските парашутисти” е автономна, неправителствена, неполитическа, доброволна, военнопатриотична организация.

Сдружението е юридическо лице, регистрирано по реда на ЗЮЛНЦ и вписано в регистъра за юридически лица с нестопанска цел – като Сдружение за осъществяване на обществено полезна дейност за: организиране и осъществяване на дейности, допринасящи за развитието на теорията и практиката в областта на сигурността на страната; защита на своите професионални и социални интереси и развитие и утвърждаване на гражданското общество.

Сдружение „Съюз на българските парашутисти” бе учредено по идея на инициативен комитет, от Учредително събрание проведено на 25.09.2009 г. в гр. Пловдив с участието на 30 учредители.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина