Съдят младежи от Цалапица, откраднали кола, банкова кара, после катастрофирали

Автор: Plovdiv Now 5928
Съдят младежи от Цалапица, откраднали кола, банкова кара, после катастрофирали

Автор: Георги Тошев

Двама калпазани от село Цалапица трябваше да застанат пред Пловдивския окръжен съд за кражба, но разпоредителното заседание по делото пропадна, тъй като единият от подсъдимите не е бил уведомен на време за делото.

Срещу Диян Къртев и Ивелин Нихтяров за повдигнати обвинения, че на 2 декември 2021г. са откраднали лек автомобил „Фолксваген Голф“, дебитна карта и дребни вещи от Рангел Колитаров, пише trafficnews.bg.

Двамата младежи, единият от които по това време бил непълнолетен, решили да задигнат автомобила и да го покарат, но катастрофирали с него. В последствие взели от колата дебитната картата на собственика, заедно с ПИН кода и изтеглили, на три пъти, общо 530 лева от сметката на Колитаров.

В съдебната зала в петък присъства единият от обвиняемите Ивелин Нихтянов, а другият Диян Къртев се оказа нередовно призован. Причината - призовката и обвинителният акт по делото били връчени на негов съсед – възрастен човек и той ги дал на майката едва 2 дни преди делото.

Пострадалият Рангел Колитаров пожела да се конституира като частен обвинител и граждански ищец и да бъде представян от адвокат Красимир Елдъров, но юристът е депозирал молба, че няма как същият ден да присъства в залата, защото има дело в Благоевград.

По тези 2 причина делото беше отложено за 4 април, когато трябва да стане ясно дали младежите ще признаят вината си, за да смекчат наказанията си, или ще отрекат фактите и обстоятелствата описани в обвинителния акт.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина