Разпитват всички свидетели по делото на Бизюрев, пострадалите поискаха над 1 милион кръвнина

Автор: Plovdiv Now 7106
Разпитват всички свидетели по делото на Бизюрев, пострадалите поискаха над 1 милион кръвнина

Автор: Наталия Грозева

Всички свидетели и вещи лица ще бъдат разпитани по делото на Рангел Бизюрев, като Динкови ще се явят да свидетелстват още на първата предвидена дата. В хода на заседанията ще бъде разпитан и свидетел с тайна самоличност. Това стана ясно преди минути в Окръжен съд Пловдив, където обвиняемият за убийството на Димитър Малинов застана пред магистратите, окован с белезници, предаде trafficnews.bg.

Той е с обвинение за умишлено убийство, а в обвинителния акт е записано, че на 20-ти юли миналата година в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. Рангел беше защитаван от адвокат Делчо Джубелиев, а Атанаска Бакалова и други близки на Малинов баха защитавани от адвокатите- Антоанета Николова и Димитър Марковски. Една от бабите на Митко също присъства със защитник адвокат Кемалова. Още преди съдебното заседание прокурор Борис Михов заяви, че по обвинението само Рангел е единственият извършител на престъплението.

 “Това са фактите, които сме анализирали”, коментира той.

Чрез защитниците си, близките на убития Димитър, предявиха молби за конституиране на пострадалите като частни обвинители с предявяване на искове за причинени имуществени и неимуществени вреди в общ размер от един милион и 100 хиляди лева. Адвокатът на Бизюрев обаче, пожела делото да премине по съкратената процедура.

“Искаме делото да се разгледа по реда на особените правила, единствено с цел процесуална икономия”, каза той. Те дадоха съгласие да не се провежда разпит на всички 37 свидетели и 14 вещите лица по делото. Защитата, заяви, че искат да бъдат разпитани само близнаците Динкови , Атанас Гунчев, Станислав Минчев, Любомир , Йордан и част от вещите лица. По думите на Джубелие, в списъка има свидетели, които нямат отношение към това производство. Адвокатите на пострадалите категорично заявиха, че не дават съгласие , защото считат , че всички свидетели трябва да бъдат разпитани по това дело. Причината за това, че трябва да се изяснят всички обстоятелства, защото има доста разминавания в разпитите и могат да бъдат изложени други доказателства.

След като изслуша страните съдията не допусна разглеждане на делото по съкратената процедура. Така щ следващите заседания ще протекат по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Магистратите конституираха като частни обвинители пострадалите и прие техните искове в общ размер над един милион. Мярката за неотклонение спрямо обвиняемия остава “задържане под стража”. Следващите заседания са насрочени за август и септември месец, където ще бъдат разпитани и двамата братя Динкови.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина