Рангел и свидетел с противоречиви показания за убийството на Митко

Автор: Plovdiv Now 1995
Рангел и свидетел с противоречиви показания за убийството на Митко

Точно в 9:00 часа започна поредното заседание пред Окръжен съд Пловдив за убийството в Цалапица. Рангел Бизюрев бе докаран в съдебната зала, окован с белезници, а пред него за очна ставка застана един от най-значимите свидетели по делото за умишлено убийство на Димитър Малинов. Рангел и Атанас Гунчев застанаха пред съда за въпроси, тъй като бяха констатирани противоречия в предходното заседание, относно посоката на оттегляне на автомобила, шофиран от Борислав, пише TrafficNews.bg.

Първи на въпрос отговори свидетелят Гунчев. “Никакви отношения нямам с Рангел Бизюрев. Автомобилът влезе с предницата навътре в улицата. Когато ми казаха да изчезна, автомобилът тръгна надолу посока към площадката. Аз казвам това, което съм видял. На същите въпроси, които съдът зададе, Рангел Бизюрев отговори по много по-различен начин. “Смятам, че с Гунчев сме в добри отношения. Когато той беше там, колата влезе на заден ход. Колата влезе назад и излезе на преден ход от улицата , от където дойде автомобилът. Моля да се вземе предвид това ,че колата повече не е излизала напред към главната улица. Аз казвам истината , това , което казва Гунчев е лъжа!

Последваха въпроси от страна на Рангел Бизюрев към Гунчев. Той попита момчето-“Ти видя ли нещо на улицата, когато минаваше? Гунчев отговори- “Не нищо не видях”. Съдът допусна до допълнителен разпит Атанас. Така подсъдимият му зададе въпросът дали Борислав Динков го е уговарял какво да казва на полицията и канава версия да изгради. “Борислав Динков не ме е наговарял да изграждам версии. Един път съм минал през улица на Галин”, отговори свидетелят. Съдът представи и писмо от кметството на село на Цалапица, по отношение на информация на стълбове с улично осветление.

Следващият разпитан бе свидетелят Даниел Ц. , който е непълнолетен и е приятел на всички замесени в случая. “Познавам Рангел, той живее в нашата махала. Вальо беше по-спокоен , а Борислав е доста по-нервен, повече се пали. Боби се занимаваше с бокс. Димитър беше спокойно момче, добър беше. Показва уважение към хората. Борислав си продаваше наркотични вещества , караше ме да нося, да разхвърлям., после му носих парите. Рангел ме беше бил , заради кражби, заради много лошо неща, които съм правил. Удари ме 3,4 пъти , аз не отвърнах на ударите, текна ми кръв. Не съм чувал нищо за въпросната Яница, с Митко не съм имал проблеми.”

Констатираха се противоречия в неговите показния, относно обстоятелството за отношенията на Митко и Борислав и замесени момичета. Адвокатите на Атанаска Бакалова пожела да бъдат прочетени показанията му от досъдебното производство и в частта , където е разказал какви са му били задачите, давани от Борислав. Според прокурор Лулчева обаче нямало противоречие и тя не пожела да се прочетат старите му показания.

Рангел разказа за въпросният свидетел, че го е шамарил , но не го е биел силно. Причина за това да били неговите кражби. “Започна да краде колите до нас, открадна касата на параклиса в Цалапица. Крадеше от магазина , хвалил ми се е как пушил трева. Да шамарил съм го, но той е 40 кг , как ще го удрям така”, коментира Бизюрев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина