Пуснаха поръчка за ремонт на два пътя от Пловдив към Родопската яка и нов мост

Автор: Благовест Андонов 8683
Пуснаха поръчка за ремонт на два пътя от Пловдив към Родопската яка и нов мост

Обществена поръчка за ремонт на два главни пътя от Пловдив към Родопската яка и изграждане на нов мост над река Черкезица пусна Областно пътно управление – Пловдив. Подразделението на АПИ в Пловдивска област е разделила процедурата на три позиции, като в следващия месец ще се подават оферти, научи trafficnews.bg.

Двата пътя са част от републиканската пътна мрежа и минават през Браниполе, Белащица и Първенец.   Поръчката за проектиране, упражняване на авторски надзор и строителство на инженеринг, като стойността й е 13 млн. лева без ДДС.

Първата позиция е за изграждане на нов мост на река Черкезица на Поповица – Асеновград.  Съществуващото съоръжение е монолитна стоманобетонова конструкция с обща дължина 29,8м. Габаритът на моста е 7 метра, без тротоари, но заради монтирана ограда, пътят се стеснява на 5,5 метра.   След направени проучвания, те са показали, че мостът не отговаря на изискванията и за това е нужно ново съоръжение. Стойността на тази позиция е 1,4 млн. лева без  ДДС.

Втората позиция е за ремонта на пътя Пловдив – Първенец- Лилково. Участъкът е около 5 км дълъг – от Околовръстното шосе до разклона за „Стария Явор“. Пътят не е ремонтиран от 30 години, като той е в изключително лошо състояние. Той ще бъде изцяло обновен от пътното легло, настилката, отводняването и тротоарите.  Сумата за тази позиция 5,9 млн. лева без ДДС, а изискването към бъдещият изпълнител е то да е готово за 240 дни.

Третата позиция е реконструкция на пътя „Пловдив – Студенец – Косово“ в частта му в селата Браниполе и Белащица. Докладите за него  също показват, че той е в лошо състояние, още повече, че оттам минава тежкотоварен трафик.  Началото на пътя е от Околовръстното шосе, минавайки през Браниполе и Белащица до отбивката за обходния към кариерите.  Участъкът е около 4,5 км, а прогнозната стойност 5,7 млн. лева, като максималният срок е 240 дни – отново цялостна реконструкция.

Оферти ще се приемат до 6 март, като при налично финансиране ремонтите може да започнат през лятото при избран изпълнител.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина