Появиха се подробности за трагедията с 14-годишно момче в село Крумово

Автор: Plovdiv Now 275234
Появиха се подробности за трагедията с 14-годишно момче в село Крумово

Появиха се подробности за трагедията с 14-годишно момче в село Крумово, което почина при игра на футбол на местния стадион.

Трагедията станала пред очите на десетки деца, които играели на спортната площадка. Въпреки шока те успели да докарат на стадиона местната общопрактикуваща лекарка и да повикат Бърза помощ.

Реанимационните действия на медиците продължили дълго време, но за съжаление – без успех. Иван вече бил издъхнал, като първоначалната причина за смъртта му е сърдечен арест, пише в. „Телеграф“.

„Синът ми бе много изплашен. Всичко се е разиграло пред очите му“, сподели майката на дете, което е станало случаен свидетел на фаталния инцидент.

Всичко се е развило в сряда вечерта, около 20:30 часа на местния стадион. По-малките момчета играели футбол, другите деца просто стояли прави и си говорели, а по-големите играели волейбол. Загиналото момче било част от тези хлапета, които тичали и ритали футболна топка.

В един момент то се свлякло на земята, поседнало и се оплакало, е му е лошо. Децата се засуетили около него и му дали да пие вода. Иван пил няколко глътки, но тъй като не му минавало, легнал на тревата.

Тъй като на терена нямало възрастни, останалите момчета повикали по-големите, които били на волейболното игрище. Един от тях запалил колата и довел местната лекарка, която веднага започнала да оказва помощ на Иван.

Екипът на Спешна помощ пристигнал бързо, почти по същото време с местната лекарка. И тя, и колегите й направили всичко възможно, за да върнат към живота Иван, но усилията им били напразни.

На стадиона в Крумово по това време имало поне 40-50 деца, които изпаднали в шок от видяното.

„Най-вероятно Иван е имал сърдечни проблеми, които не са били открити на време“, коментираха запознати. Според близки на починалото дете то никога не се е оплаквало от проблеми със сърцето. Профилактичните прегледи никога не са показвали някакви отклонения. „Бил е здрав, не е имал здравословни проблеми“, коментираха хора от селото.

До миналата учебна година Иван е учел в местното училище в Крумово. Освен него семейството му има още две деца.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина