Подпалвачът на такситата в Ягодово излезе от ареста с парична гаранция

Автор: Plovdiv Now 10165
Подпалвачът на такситата в Ягодово излезе от ареста с парична гаранция

Георги Шиков, който запали автомобилите на таксиметровия бос Мариян Киров, излиза от ареста. Окръжен съд го освободи срещу 10 хиляди лева гаранция, съобщи TrafficNews.

Припомняме, че 8 таксиметрови автомобила, собственост на таксиметровия, бос бяха изпепелени  в пловдивското село Ягодово. Малко след полунощ във вторник на телефон 112 е получен сигнал за пожар в селото. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция, и въпреки бързата намеса на огнеборците напълно са изпепелени 6 превозни средства с различни марки, а по други две - бус и лека кола, щетите са частични.

Автомобилите са собственост на 43-годишния асеновградчанин Мариян Киров, който от години е един от основните играчи на пазара за таксиметрови услуги в Пловдив.

Ковид кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила, останали да работят едва десетина. Неизползваните превозни средства били паркирани пред сервиз на улица „Васил Левски”.

Според магистратите няма доказателства, че Шиков може да се укрие или да извърши друго престъпление. Ако 28-годишният мъж съумее да събере необходимата сума за гаранцията си, още днес може да напусне пределите на следствения арест.

По време на заседанието в Районен съд преди седмица, защитата на Шиков изтъкна, че не е налице състава на престъплението. Причина за това е недоказаният размер на щетите.

„Считам, че МПС-тата са третирани като скрап, което води до липса на състав на престъплението. Не са категорични данните за авторство на деянието”, заяви тогава защитата на Шиков – адвокат Николай Гунев.

Мъжът е семеен, без криминални регистрации. Освен това работи на две места. Все още не ясен мотива за палежа, макар в първоначалните си обяснения Шиков е заявил, че личен афект е продиктувал действията му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина