Пловдивски пожарникар спаси коте, умиращо заклещено в контейнер за смет СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 1070
Пловдивски пожарникар спаси коте, умиращо заклещено в контейнер за смет СНИМКИ

Малко котенце, заклещено в контейнер за смет в село Ягодово, мобилизира усилията и добрината на хората и те успяха да го спасят. Необичайната молба отправи в една от групите във Фейсбук Костадин Георгиев. Ето какво написа мъжът:

"Току-що ми се обади една жена за помощ, но аз не съм в Пловдив! Котето е така от сутринта и едва е живо вече! Намира се "от западната страна на пощата" в село Ягодово, Пловдивско! Жената е там сама и не може да се справи! Нуждае се от помощ!!! Моля някой да отиде СПЕШНО!!! Тя се казва Мария. Това, което е нужно, е някой да отиде и да помогне, и то веднага! Добре е да има мъж, ако се наложи да се събори контейнерът! Метален тежък контейнер!

P.S. Помолих жената да направи тези снимки и да ми ги прати по Viber, за да се трогне някой и да отиде! Накарах я да го намаже с олио. Направила го е. Нужно е някой да дърпа лекичко от вътре, като издърпа първо кожата! А човек от вън да извърти главата му по правилния начин! Имал съм подобни случаи. Не се иска сила, а чалъм! Моля някой да тръгне натам веднага, за да й помогне!"

Очевидно постът е предизвикал вниманието и отзивчивостта на доста хора, защото много скоро след публикацията се разбра, че котето, което вече береше душа, е спасено. И то от пловдивски пожарникар. Това става ясно от публикувани снимки от акцията по спасяването и от текста, който ги съпровожда: "Благодаря на Пожарната в Пловдив! Благодаря на господина, останал анонимен!"

А малко по-надолу Весела Сеферинкина е написала: "Гордея се с моя син, който има най-доброто сърце и участва в акцията!".

Едно малко коте вчера просто имаше късмет...

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина