Павел Михайлов: Основната ни цел е подмяна на водопровода и Брестовица да пие чиста вода

Автор: Plovdiv Now 4541
Павел Михайлов: Основната ни цел е подмяна на водопровода и Брестовица да пие чиста вода

Решаване на проблема с качеството на водата в село Брестовица и значително подобряване на живота на хората в селото е най-важният проект за община „Родопи“. Това каза кметът на общината Павел Михайлов по време на среща с населението. На нея присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, общински съветници, представители от общинска администрация. Срещата-разговор откри кметът на селото Любен Радев.

Пред жителите на Брестовица кметът Павел Михайлов разказа в хронологичен ред започнатите процедури, десетките писма към отговорните държавни институции, неколкократните срещи със служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова и поетия ангажимент от вицепремиера и министър Гроздан Караджов да посочи източника на финансиране на проекта за изграждане на довеждащ водопровод и подмяна на близо 27 километра водопреносна мрежа в селото.

Водната криза в село Брестовица трябва да се реши и това е неотложно. Трета година хората живеят на водоноски, защото в питейната вода има съдържание на манган в пъти над нормата. Община „Родопи” пое ангажимент за проучване и намиране на нов водоизточник за осигуряване на чиста питейна вода. Направени са два нови сондажа, които са с много добри показатели. Започна процедура по изготвяне на парцеларните планове на трасето за довеждащия водопровод към Брестовица, технически проект и проектиране на новата водопроводна мрежа в регулация на селото. Това, което общината обеща, е изпълнено“, коментира Михайлов и допълни, че оттук нататък МРРБ трябва да осигури средствата.

В Брестовица кметът представи и  обектите, предвидени за строителство и ремонт в настоящата година за селото.

Най-мащабният проект, който е предвиден за настоящата година е реконструкция на централния площад и парковото пространство на Брестовица. За първите два етапа на строителството са осигурени над 740 хиляди лева“, обясни кметът Павел Михайлов. 79 хиляди лева от общинския бюджет са заделени и за  проект за главни колектори и второстепенна канализационна мрежа на селото. През тази година ще бъде изградена подпорна стена на улица „Ангел войвода“ за 92 хиляди лева, ще бъдат обособени детски площадки и съоръжения за игра на най-малките в зелената зона над читалището, в двора на двете сгради на детска градина „Първи юни“  и на улица „Стефан Стамболов“ на обща стойност над 125 хиляди лева. Още този месец започва ремонт на една група в детската градина и помещението за млечна кухня за 70 хиляди лева. Ще бъдат обновени и помещенията на социалния патронаж, предстои закърпване на асфалта по улиците „Иван Вазов“ и „Христо Ботев“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина