Първенец се вдигна на протест заради общински съветници, блокиращи важен ремонт

Автор: Plovdiv Now 3477
Първенец се вдигна на протест заради общински съветници, блокиращи важен ремонт

Жителите на село Първенец се събраха на улица "Васил Левски" вчера в знак на протест срещу безхаберието на общински съветници, които са отсъствали от извънредната сесия свикана заради ремонта на най-дългата улица в селото. За строителните дейности са осигурени средства по оперативните програми на МРРБ и от общинския бюджет, но казусът е трябвало да бъде гласуван от общинския съвет, тъй като в първоначалния проект не е била включена канализацията, а впоследствие са били отпуснати пари за нея.

 Хората от селото са недоволни, че на извънредната сесия, на която е трябвало да бъде гласувана докладната на кмета на община Родопи Павел Михайлов, половината съветници не са присъствали.

Улицата е разкопана от 15 години, обясни Недка Христоскова, която има къща там. Недка Христоскова е присъствала на сесията заедно със свои съседи и бе възмутена от отсъствието на съветниците.

 За ремонта на улица "Васил Левски" са осигурени близо 700 000 лева по оперативните програми на регионалното министерство, а останалата сума от бюджета на община „Родопи“. Първоначално парите са били за асфалтиране, но впоследствие в проекта е включено и довършването на канализацията, като е трябвало това да бъде дописано в наименованието му и гласувано от старейшините.

Кметът Павел Михайлов подкрепя жителите на Първенец и се надява казусът да бъде решен максимално бързо, за да може избрания изпълнител да се започне работа. В понеделник следобед е насрочена още една извънредна сесия за проекта за ремонт на улицата, на която трябва да се гласува и искането на общинската администрация за предварително изпълнение на проекта, а живеещите на улицата заявиха, че ще присъстват на сесията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина