Отново сериозни противоречия в показанията на Рангел Бизюрев

Автор: Plovdiv Now 3800
Отново сериозни противоречия в показанията на Рангел Бизюрев

Автор: Наталия Грозева

Отново сериозни противоречия бяха констатирани в показанията на обвиняемия Рангел Бизюрев на днешното заседание пред Окръжен съд Пловдив. Именно заради това магистратите прочетоха показанията му, които е дал в хода на досъдебното производство, предаде trafficnews.bg.

Днес обвиняемият за умишленото убийство на Димитър Малинов заяви, че е чакал Борислав и Димитър на улицата на Адреан, докато дойдат с автомобила на Динков. В досъдебното производство обаче Рангел е казал, че са взели Димитър от дома му, докато Рангел е в автомобила на предната седалка и се вози.

“Димитър се качи зад мен на седалката, продължихме и завихме по улицата. Видя ме и се изненада, но ние мълчахме. Аз казах на Борислав да спре до къщата на Андреан. Първи слязох аз от колата, отворих задната врата на Митко”. Това е казал по време на първия си Разпит Бизюрев.

След прочитането им той заяви, че тези думи отпадат.

“Бях под стрес, от цялото напрежение, конвои и т.н”, заяви обвиняемият.

Бизюрев беше допуснат и до допълнителен разпит, за да бъде попитан въпроси относно разпитите на свидетели от предходното дело.

“Звънях на Трендафилов, след като си тръгнахме от барбекюто с Борислав. Беше тъмно след 22:10 часа. Питах го дали има полиция”, коментира задържаният. На въпрос от съда “Защо го попитахте за полиция?” Бизюрев каза, че вече се е била случила фаталната случка с Митко. “Не съм предоставял наркотици на Малинов, категорично го заявявам. Тялото беше изместено в средата на улицата, след като се върнах да го видя. Инициаторите за това какво да казваме на полицията бяха Динкови”, разказа пред съдията Бизюрев. Рангел отново отбеляза, че Борислав Динков не е слизал от автомобила си, докато се е разигравал боя.

“Всеки ден е нещо ново и противоречиво. Задачата на съда ще бъде много тежка, има доста противоречия, виждате сега казва, че се отказва от някакви думи”, категорична е адвокат Антоанета Николова. Днес бяха предвидени разпитите на всички вещи лица, които са 14 на брой.

В сутрешните часове изготвилите съдебномедицинската експертиза и съдебнопсихиатрична експертиза не се явиха в съда поради уважителни причини. Единственото прочетено експертно решение, без присъствието на вещото лице, бе Съдебномедицинска експертиза на веществени доказателства. В хода на разследването са изследвани дрехите на Бизюрев и Борислав Донков, които са иззети след убийството. Заключението е, че няма констатирана човешка кръв по дрехите им. Други предмети, които са били обект на изследване, са - маркуч за прахосмукачка и четки за прахосмукачка. Там е било доказано наличието на човешка кръв върху долната част на четката и маркуча за прахосмукачката. Заседанието ще продължи в 13:30, когато ще бъдат изслушани останалите призовани вещи лица, изготвили технически експертизи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина