Отложиха делото срещу близнаците Динкови

Автор: Plovdiv Now 2565
Отложиха делото срещу близнаците Динкови

Автор: Наталия Грозева

Делото срещу двамата близнаци Динкови за укривателство отново бе отложено за друга дата. Причина станаха доказателствени искания на защитата им адвокат Светлана Званчева, предаде trafficnews.bg. В предходно дело тя пожела от съдията да бъде изискан протокол за оглед на веществено доказателство- запис от телефонен разговор между единия близнак и Рангел Бизюрев. На днешното дело обаче, стана ясно, че Окръжен съд е приел да представи това доказателство, но не на този етап. Именно заради това съдия Спасимир Здравчев каза, че ще даде още един опит, защото искането е важно за изясняване на обективната истина. Той насрочи делото за провеждане след датите, които са предвидени за Окръжен съд.

Извън съдебната зала прокурорът по делото поясни, че няма причина да не го предоставят.

”Няма обяснение защо, доколкото разбрахме не е приет по делото на Окръжен съд, но не отказват да го предоставят”, заяви Димитър Костов.

По думите на адвокат Званчева този протокол е важен, защото това, което Рангел Бизюрев казва, че Динкови му диктуват версия, не отговаря на истината.

“Именно обратното е, има запис как обвиняемият Бизюрев изгражда версия на моите подзащитни. Твърденията не са верни”, категорична е адвокатката.

Още в съдебната зала тя заяви пред съда,че редът не само в залата но и в сградата по това дело не е приемлив. много добре приложен ,което липсва по По думите на Званчева е абсолютно недопустимо е съдебните заседание да се предава онлайн, защото това опорочава съдебното следствие. На тези думи съдът отговори, че редът в залата се спазва и е отправена забележка на публиката, относно заснемането. Предстои на 24 октомври пледоария на прокуратурата и защитата и евентуална присъда, ако близнаците бъдат признати за виновни. Те отново остават в ареста.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина