Оправят частично пътя за родопското село Лилково, пари за цялостен ремонт няма

Автор: Plovdiv Now 10817
Оправят частично пътя за родопското село Лилково, пари за цялостен ремонт няма

След седмица ще започне частичен ремонт на пътя за родопското село Лилково. Пари за цялостен ремонт на отсечката към момента няма. Това заяви коментира директорът на Областното пътно управление инж. Йордан Канев.

Както съобщихме, отсечката свързва Лилково, Ситово, Брезовица и Плочник с „цивилизацията“.

Осемкилометровата отсечка до село Лилково е в потресаващо състояние. След дъждовете от последните дни част от пътя е пропаднал в района на село Плочник. Мостът на двете реки в посока Лилково и Брезовица е критично състояние, със зейнали 50 сантиметрови дупки и свлечена настилка. Заради потресаващото състояние на отсечката жителите на населените места готвят протест.

„Този път е частично ремонтиран през 2009 г. и процедурата е прекратена. До село Лилково няма трайна настилка. Направена е част от отводнителната система и подпорните стени и е поставена трошено-каменна настилка. След дъждовете се е активизирало свлачище. Надяваме се от другата седмица да започне аварийният ремонт”, коментира Канев пред Нова.

Хора от селата разказват, че пътят е в лошо състояние от близо 20 години. Затова отправят призив към управляващите да разгледат отсечката. Според тях линейка трудно може да достигне до населеното място, а доставката на хранителни продукти също била ограничена.

През 2009 г. е започнал проект за 4,5 млн. лева за пътя. Обявено е, че са направени канавки и водостоци, каквито обаче, по думите на кметския наместник на село Ситово, няма.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина