Обзавеждат с 30 000 лева новата ясла в Ягодово, махат опасна постройка в двора на училището

Автор: Plovdiv Now 1092
Обзавеждат с 30 000 лева новата ясла в Ягодово, махат опасна постройка в двора на училището

Проверка на новоизградената детска ясла в село Ягодово направиха кметът на община Родопи Павел Михайлов и заместник- кметът Владимир Маринов. Строителството там е приключило през септември миналата  година. Остава помещенията да бъдат обзаведени, а сградата газифицирана. Постройката е била на груб строеж, а сградата е била предназначена за социална кухня. В преустройството й общината е вложила 170 хиляди лева. Предвидена е една яслена група за 16 деца, обособено е място за занималня, кухня и спалня.

„Осигурени са и необходимите 30 хиляди лева за обзавеждане. В бюджета тази година са заложени още пет хиляди лева за включване в газовата мрежа”, коментира кметът Павел Михайлов. Той поясни, че се очаква новоизградената ясла  да отвори врати през пролетта на 2020 година.

Павел Михайлов и заместникът му Владо Маринов посетиха и училище „Неофит Рилски” в селото. Почти самосрутила се сграда в двора на учебното заведение застрашава живота и здравето на децата вече години наред, но досега никой не е взел мерки за събарянето й. След инспекцията градоначалникът възложи спешно да бъде калкулирана сумата, необходим за премахване на опасната постройка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина