Община Родопи раздаде картички с лика и великите думи на Апостола

Автор: Plovdiv Now 2660
Община Родопи раздаде картички с лика и великите думи на Апостола

Председателят на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов и заместник-кметът на общината Емилия Иванова инициираха родолюбивата идея да бъдат отпечатани и разпространени картички с лика на Апостола на Свободата Васил Левски. Инициативата е посветена на - 187 години от рождението на Васил Левски, а идеята е увековечаване паметта на националния ни герой.

На лицето на картичката е портрет на Апостола на Свободата в униформа на Първа българска легия, ретуширан от Тома Хитров. На гърба са великите думи на Апостола, които трябва да помним и днес - „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.“ Крилата фраза-мисъл  той запечатва в свое писмо до Панайот Хитов  от 10 май 1871 година.

„Да помним заветите на Апостола, с гордост да предаваме неговото дело и да пазим името на Левски чисто и неопетнено“ е посланието,  което  председателят на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов и заместник-кметът Емилия Иванова подаряват на жителите на всички населени места.

Родолюбиво дело за отдаване на почит към една от най-светлите личности в българската история – Апостола на Свободата  е осъществено с финансовата подкрепа на ПП АБВ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина