Община „Родопи” подкрепя финансово талантлив млад шахматист от Браниполе

Автор: Plovdiv Now 4500
Община „Родопи” подкрепя финансово талантлив млад шахматист от Браниполе

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов се ангажира да подкрепи  финансово младия шахматен талант Андрей Иванов. 10-годишното момче, което е от Браниполе се нужда от средства, за да се яви на предстоящите Европейско и Световно първенство.

Той няма как да отиде на тези турнири, ако не се осигурят необходимите средства, които ще покрият таксите за участие , самолетните му билети и хотел и самолетни билети за неговия баща, който да го придружи и подкрепя.

Една от основните политики, които ще следва община „Родопи” е да подкрепя талантливите деца, които живеят на територията на населените места от нашата община. Освен това, приоритет  в бюджетната програма на общината  е да заделя средства и за развитие на спортните обекти и облагородяване на  местата за отдих”, каза кметът Павел Михайлов.

Михайлов застана на дъската срещу 10-годишния шампион, но противникът му се оказа по-силен и успя да завърши партията шах в защита Каро кан за по-малко от десет минути.

„Шахът е интелигентен начин да изявиш своите възможности“, сподели впечатленията си от игратата и опита си на шахматист Павел Михайлов.

Талантливото 10-годишно момче разказа, че знанията и уменията в шаха му помагат изключително много в училище. Любовта на Андрей към играта се родила случайно. Бил само на шест години, когато  дядо му, който  живее в  Македония му преподал първите уроци на интелигентната игра. Днес шахът му носи не само удоволствие, а и успехи. Младият талант има 20 купи от престижни състезания и над 50 медала.

В момента Андрей Иванов се състеза за пловдивския шахматен клуб „Чезбомб”, както и за македонския „Алкалоид”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина