Община “Родопи“ подкрепя с дарение болница “Св. Мина“ в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6201
Община “Родопи“ подкрепя с дарение болница “Св. Мина“ в Пловдив

Община „Родопи” подкрепя здравната система, като ще дари сумата от 5000 лева на МБАЛ „Св.Мина“ в Пловдив, която се превърна в първата ковид-болница в страната. Дарението има за цел да подпомогне болницата в условията на нарастващ брой заболели от коронавирусна инфекция.

В тежки ситуации като тази вярваме, че най-добрият начин да се справим е като всички сме обединени, адекватни и единни. С това дарение  показваме своята съпричастност към благородните усилия на българските медици. Сумата не е голяма, но се надавям, че ще успеем да осигурим още по-добра и успешна грижа за най-силно засегнатите жертви на панедмията”, коментира Владимир Маринов, който временно изпълнява длъжността кмет на община „Родопи”. Той пожела възможно най-скоро да преодолеем последствията от създалата се кризисна ситуация.

„В момента проблем е не толкова осигуреността с болнични легла, а недостигът на квалифициран медицински персонал, който да се грижи за болните в лечебните заведения. Затова се надявам, че средствата ще бъдат в полза на ръководството на лечебното заведение”, каза още Владимир Маринов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина