Община “Родопи“ изпрати поредния камион с дарения за Турция и Сирия

Автор: Plovdiv Now 4674
Община “Родопи“ изпрати поредния камион с дарения за Турция и Сирия
Днес беше натоварен и изпратен поредният пълен камион с дарения в подкрепа на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия, съобщи кметът на община "Родопи" Павел Михайлов.
 
Даренията включват основно одеяла и топли завивки, спални чували, санитарно-хигиенни материали, дрехи, бебешки храни и дълготрайни хранителни продукти. Всички стоки са сортирани по вид и са надписани, според изискванията. От Пловдив те ще бъдат транспортирани и разтоварени в логистичен център в Турция, където ще бъдат разпределени.
 
Кампанията в община „Родопи“ започна още в първите дни след земетресението. Основните пунктове за събиране на дарения бяха в Първенец, Браниполе и Устина, където се доставяха голямо количество вещи от първа необходимост и от останалите населени места в общината.
 
"Благодаря на всички, които се включиха в мащабната акция за набиране на помощи за Турция и Сирия. В тази хуманна мисия жителите на община „Родопи“ за пореден път доказаха, че са състрадателни и помагащи хора", написа кметът.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина