Обновявят клуба на децата и младежите в Марково, ще има компютри, интернет и много занимания

Автор: Plovdiv Now 5275
Обновявят клуба на децата и младежите в Марково, ще има компютри, интернет и много занимания

Децата и младежите на село Марково скоро ще се радват на обновен клуб. Община „Родопи” насочи близо 24 хиляди лева за ремонт на сградата.

Началото на строителните дейности провери общинският кмет  Павел Михайлов заедно с  кмета на село Марково Десислава Терзиева. Пред двамата управителят на фирмата изпълнител обясни, че предстои демонтаж на хидроизолацията и изрязване на компрометираните пластове на покривното пространство. Проблемът с течащия покрив на сградата е от години и е особено рисков за срутване на тавана или късо на елинсталацията.  

Ремонтът предвижда полагане на битумна мембрана върху покривната конструкция, пребоядисване на вътрешните стени и освежаване на външната площадка. Обновяването трябва да приключи до края на месеца.

„Грижата за младите хора е част от политиката, която водя аз и моят екип за промяна на община „Родопи” . На територията на общината има само два младежки клуба – в селата Марково и Ягодово. Затова сме длъжни да осигурим добри условия за децата.  Целта на тези пространства  е е младите хора да имат пространство, в което  да се срещат, да общуват и  да обменят идеи”, коментира кметът Павел Михайлов.  

След ремонта младежкият клуб ще предлага различни занимания за децата и младите хора, според възрасттта им и техните интереси. Ще бъде оформена и интернет зала, а компютрите, които ще бъдат 8 на брой,  кметство Марково ще получи като дарение.

„Ще бъде променено и работното време на клуба, като той вече ще бъде отворен и в събота.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина