Областният управител на среща с кметовете на “Родопи“, Асеновград и Пловдив за летището

Автор: Plovdiv Now 8892
Областният управител на среща с кметовете на “Родопи“, Асеновград и Пловдив за летището

Областният управител Ангел Стоев свиква работна среща с кметовете на Община Асеновград, на Община Пловдив и на Община „Родопи“, както и изпълнителния директор на Летище Пловдив Лъчезар Миленчев. Повод за срещата е все по-големия интерес от международни авиокомпании към аеропорта. Според обявената инфрмация тя е свикана във връзка с необходимостта от осъществяване на обществен превоз на пътници с автобуси от и до Летище Пловдив.

Летище Пловдив се намира на 12 км югоизточно от Пловдив. Градът е с централно разположение в страната, което го прави удобна начална точка за пътуване в България. На разстояние 1,5 часа с автомобил от столицата съществуват добри перспективи за дългосрочно развитие на пътнически и карго полети. В непосредствена близост до Летище Пловдив се намират и индустриалните зони – Асеновград, Куклен, Марица, Пловдив и Раковски - част от Тракия икономическа зона (ТИЗ), един от най-големите икономически проекти в Република България, както и Интермодален Терминал Пловдив. Аеропортът също дава предпоставки за развитие на културно-познавателен и религиозен туризъм, конгресен и бизнес туризъм, балнеоложки туризъм. През зимния сезон, поради благоприятния климат, Летище Пловдив се използва като резервно летище на град София или на всяко друго летище в страната.

Безспорен факт е, че Летище Пловдив е обект от стратегическо значение както за Пловдивска област, така и за страната. Поради всичко това областният управител счита, че е нужно оптимизирането на Областната транспортна схема на област Пловдив с цел подпомагане по-бързото, редовно и леснодостъпно придвижване на жителите и гостите на областта, ползващи услугите на Летище Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина