Обявяват важна обществена поръчка - за водопроводната мрежа в Брестовица

Автор: Plovdiv Now 4352
Обявяват важна обществена поръчка -  за водопроводната мрежа в Брестовица

Община „Родопи” ще обяви обществена поръчка за дългочакания проект за рехабилитация на водопроводната мрежа в Брестовица. До края на месеца ще бъде готово техническото задание, след което ще бъде открита  процедура и възлагане на проектирането.

Още в началото на месец септември, по предложение на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, общината осигури финансиране за изготвяне на проект за цялостна подмяна на водопреносната мрежа в Брестовица. Бяха отпуснати 85 хиляди лева за тази дейност.

„Обектът ще бъде изпълнен благодарение на финансирането от общинския бюджет на „Родопи”. Това е пореден ангажимент, който поехме и сме  на път да изпълним. Целта на ръководството на община „Родопи” е в Брестовица да пият чиста питейна вода”, коментира Владимир Маринов, временно изпълняващ длъжността кмет на „Родопи”.

Проблемът с водопреносната мрежа в Брестовица  е сериозен. Хората от години страдат заради качеството на водата, а през февруари в селото бе установено наднормено съдържание на манган в питейната вода.

Реалното решение  е цялостна подмяна на водопреносната мрежа, а общината да кандидатства за финансиране пред държавата, което възлиза на няколко милиона лева, каза преди време кметът на „Родопи” Павел Михайлов.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина