Нови катерушки и пързалки радват децата в градинaта в Брестовица

Автор: Plovdiv Now 4959
Нови катерушки и пързалки радват децата в градинaта в Брестовица

Нови съоръжения за игра са монтирани в детска градина „Първи юни“  в Брестовица. Кметът Павел Михайлов посети двете сгради на детското заведение, за да се увери в безопасността на катерушките, пързалките и другите забавления за игра. Заедно с него беше заместник-кметът Емилия Иванова и директорът на детското заведение в Брестовица Здравка Мерджанова.

„Продължаваме да обновяваме дворовете и площадките и съвсем скоро няма да има детска градина, където това да не се е случило. Инвестиции като тази са много важни за община „Родопи“, тъй като са насочени към най-малките. Децата ни ще играят на нови и безопасни уреди в дворовете на детските градини “, коментира кметът Павел Михайлов. В полза на веселите игри на  децата в двете сгради на детската градина в Брестовица в селото са поставени 7 съвременни уреди, като 2 от тях  са комбинирани с образователна цел, които придават по-различен облик на детските площадки.

В Брестовица възстановяват и детската млечна кухня. Помещението и оборудването за млечната кухня ще бъдат изцяло подновени, за да отговарят на изискванията на санитарно-контролните органи.

„Убеден съм, че с тази нова придобивка повишаваме стандарта на живот на децата и съдействаме на семействата за тяхното отглеждане. С голямо желание и много работа  детската млечна кухня скоро ще е факт“, каза  Михайлов докато инспектираше строителството на обекта.

Общината работи и по актуализация на проекта за енергийна ефективност на старата сграда на детската градина.

„С готовия проект ще кандидатстваме за финансиране пред държавата“, каза кметът.

Работната седмица започна от село Крумово, където кметът провери дейностите по обновяване на улица „Сергей Румянцев“. В Златитрап продължава полагането на нов асфалт по улица „5-та“.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина