Нова улица в Браниполе зарадва 200 семейства, прерязаха лентата

Автор: Plovdiv Now 10450
Нова улица в Браниполе зарадва 200 семейства, прерязаха лентата

Кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов, заедно със своите заместници Владимир Маринов и Неази Таир официално откриха реконструираната улица „Хан Аспарух” в село Браниполе. Да прережат лентата на новата придобивка бяха и кметът на селото Даниела Стоилова, председателят на ОбС „Родопи” Георги Цанков, общинските съветници Кера Тошева и Николай Гачев. На церемонията присъстваха и много доволни жители, които след дълги години чакане отново се движат по асфалт и обновени тротари.

Преди ремонта  състоянието на улицата беше изключително лошо , настилка почти липсваше, улицата беше с големи дупки и прашна.

Сега вече „Хан Аспарух” наистина прилича на улица – асфалтирана, с подменена водопроводна мрежа и  нови тротоари , което подобрява качеството на живот на хората от района. Ремонтът на улицата беше едно от предизборните обещания на коалиция „БСП –АБВ” и още през есента на миналата година ние успяхме да го реализираме. Надявам се така да продължим да работим до края на мандата, с амбиция да променим визията на „Родопи”, каза кметът Павел Михайлов.

„Хан Аспарух” е най-дългата улица в село Браниполе.  Трасето е с дължина близо 600 метра, а за реновирането му са отделени малко над  315 хиляди лева от бюджета на община „Родопи”.

Ръководството на община „Родопи” ще продължи да полага грижи за развитието на селото”, обеща кметът Павел Михайлов. Ремонт ще бъде направен и  на улица „Шипка” в селото, която също е в много лошо състояние. За 48 хиляди лева ще бъде изцяло подменено уличното осветление , в бюджета за тази година са заложени средства и за проектиране и строителство на второстепенна канализационна мрежа  по улиците "Персенк", "Хан Крум" и ул."Охрид" .

Тази година ще започне и първият етап по изграждането на новата детска градина в село Браниполе. Инвестицията е за 4, 6 милиона лева, отпуснати от държавния бюджет. Още 270 хиляди лева са осигурени от общината за преструктуриране на временна сграда, в която да бъдат преместени децата, докато трае строежът.

Проектът за изграждане на детската градина в Браниполе е един от приоритетите, които заложихме в програмата си за управление като коалиция „БСП –АБВ”. Положихме доста усилия, за да спечелим този мащабен проект за общината и се  надявам това да бъде оценено от хората”, коментира и заместник-кметът Владимир Маринов.

Кметската визита в село Браниполе завърши с аплодисменти,  а кметът на селото Даниела Стоилова  благодари на ръководството, че  вратите на кметството са широко отворени за всички граждани и за техните проблеми.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина