Няма напрежение в Брестовица, раздадоха дезинфектанти и маски на хората

Автор: Plovdiv Now 2346
Няма напрежение в Брестовица, раздадоха дезинфектанти и маски на хората

Няма напрежение след въведените по-строги мерки в село Брестовица. Движението в ромската махала е ограничено. Мярката е заради потвърдените нови девет случая на COVID-19 днес. В района има засилено полицейско присъствие, а органите на реда следят дали се спазват наложените мерки за ограничаване на заразата.  Създаден е „зелен коридор” за коли, които зареждат хранителните магазини в зоната, както и за автомобили със специален режим на движение. 

„Всички разбират сериозността на положението и  спазват  указанията на Общинския кризисен щаб. Днес си останаха по домовете, а ако се наложи само един член от семейството отива до магазина”, каза Михайлов. „Новите мерки се въвеждат, за да не се допуска разрастване на епидемията. Затова всички в селото трябва да останат спокойни, да носят задължителните предпазни маски и да не се поддават на паника”, призовава кметът Павел Михайлов.

Още вчера община „Родопи” осигури дезинфектанти и предпазни средства, които бяха раздадени на живееещите. На входа на махалата е поставена и водоноска, заради издадената преди два месеца заповед, че водата в селото е негодна за пиене.

От днес започва масова дезинфекция на територията на всички 21 населени места в общината. Специализирана фирма ще обработи главните улици, сградите на кметствата, детски градини и училищата, както и зоните около кофите за боклук. Обработката ще бъде  с препарата тихлорсан, който е хлорна основа от 0, 1 % по предписание на РЗИ-Пловдив. Приоритетно екипите ще започнат работа от село Брестовица.

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина