Няма да слагат Брестовица под обща карантина, огнището е овладяно

Автор: Plovdiv Now 11115
Няма да слагат Брестовица под обща карантина, огнището е овладяно

Село Брестовица няма да бъде затваряно под карантина под подобие на Банско и Паничерево, обяви доц. Ангел Кунчев при посещението си в Пловдив. Той обясни, че затварянето му не е необходимо, тъй като са били взети достатъчно адекватни мерки и заразата е ограничена.

Областният управител Дани Каназирева заяви, че са били извършени достатъчно брой тестове, дори повече от спуснатия алгоритъм, за да се ограничи заразата в населенето място.

„Имаме две фамилии, които живеят в четири къщи. Другите са отрицателни – ограничено е движението на хора и автомобили в зоната. Спазват се спазват мерките, а РЗИ продължава да наблюдава ситуацията, нямаме основание за притеснения, ще следим ситуацията,  но няма основание да затваряме цялото село”, каза областният управител.  Тя допълни, че от заразените има още един хоспитализиран от Брестовица вчера в Инфекциозна болница.

Доц. Кунчев каза, че интересното на това огнище е, че е изключително типично: тесен семеен кръг, докарано от чужбина, както и бързо обработено от началото на възникването. Доц. Кунчев каза, че и на други места ще възникнат подобни огнища и каза, че трябва да се следва този модел, който е бил направен в Брестовица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина