Напредва работата по важни строителни обекти в община “Родопи“

Автор: Plovdiv Now 6519
Напредва работата по важни строителни обекти в община “Родопи“

Инспекция на няколко строителни обекта на територията на населените места в общината направи заместник-кметът на „Родопи” Владимир Маринов.  Маринов провери напредъка по рехабилитацията на уличната мрежа в селата Първенец, Брестник и Браниполе.

Заместник-кметът на община „Родопи” остана видимо доволен от строителството в село Първенец. Там се извършва основен ремонт с подмяна на водопровод и полагане на нов асфалт на близо  километър улична мрежа. Строителството е почти завършено по улиците „Кубрат”, „Пролет”, „Петър Берон” и „Васил Коларов”. В момента строителите полагат нова тротоарна настилка, а в началото на следващата седмица ще започне и асфалтирането.

Със завършването на проектите ще се подобрят значително условията за живот на хората в тази част на селото. Улиците са изключително важни. Отсечките са в района на училището, в което ежедневно учат децата от първи до четвърти клас”, коментира Владимир Маринов.

Усилено тече ремонтът и по улица „Хан Аспарух” в Браниполе. По проект е предвидено изцяло да бъде обновено трасето  с дължина близо 600 метра, а за реновирането му са отделени малко над  315 хиляди лева от бюджета на община „Родопи”. След разговори със строителите преди дни, днес беше констатирано, че дейностите се извършват в срок и съгласно утвърдените планове.

Видимо забавяне обаче отчете общинската инспекция в Брестик. Заместник-кметът провери работата по рехабилитацията на улиците „Антим I” и “Петър Берон”. Въпреки, че от началото на строителните дейности е минал повече от месец изпълнителите по обектите имат още много задачи, докато ги завършат.

Независимо, че улиците са в ремонт, те изглеждат много по-добре сега. Двете отсечки бяха в изключително тежко състояние. Улиците са под голям наклон и заради липсата на отводняване при всеки дъжд се стичат реки от камъни и нанос, а дворовете на десетки къщи оставаха под вода. След ремонта този проблем ще бъде решен”, каза Маринов.

Напредва обновяването на детската градина в село Устина. Ремонтът е първият, свързан с образователната инфраструктура. Обектът вече с обновена покривна конструкция и сменена дограма. Работи се и по цялостна модернизация на външната фасада на детското заведение.

„След реконструкцията детска градина „Родина” ще отговаря на всички съвременни изисквания и стандарти за обучение на децата. Радвам, се че строителните дейности текат качествено и в срок”, сподели след инспекцията Владимир Маринов.

В проверката се включи екип на техническата служба в общината, както и кметовете на населените места Ренета Плевнелиева, Даниела Стоилова, Атанас Шопов и Нели Бундева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина