Над 100 деца и възрастни се включиха в спортния празник за купата на община „Родопи“

Автор: Plovdiv Now 3933
Над 100 деца и възрастни се включиха в спортния празник за купата на община „Родопи“
Над 100 деца и възрастни се включиха в спортния празник за купата на община „Родопи“. В съботния слънчев ден парк “Лесопарк” в село Първенец се превърна в спортна арена, забавления, състезания, много игри и усмивки.
Малки и големи от населените места в община „Родопи“ имаха възможност да се включат в спортната надпревара за бързина, точност и баланс под надслов „ Спортът е здраве“. Осем ученически отбора от Първенец. Брестовица, Храбрино, Брестник, Цалапица, Кадиево и Белащица и седем в групата на възрастните превърнаха деня в истински спортен празник.
Спортната надпревара се проведе под патронажа на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов и председателя на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.
Кметът Павел Михайлов поздрави участниците, като им пожела успех в игрите, да бъдат бързи, да бъдат концентрирани, но преди всичко да не забравят да се забавляват.
„Днешният празник е доказателство, че децата и всички жители на община „Родопи“ обичат спорта. Благодаря ви за състезателния дух, за усмивките и емоциите, които придадохте на днешния празник“, каза Павел Михайлов.
Най-добрите, които грабнаха купата на община „Родопи“ бяха отборът на Първенец при децата и „Бързите“ от Храбрино при възрастните.
Останалите финалисти при децата са състезателите от Цалапица и отборът „Пенчо Славейков“ в Белащица. В групата на възрастните третото място е за „Боксов клуб“ -Първенец, а почетното второ заеха “Родопски партизани“ от село Храбрино.
Наградите връчиха кметът на общината Павел Михайлов, кметът на село Първенец Ренета Плевнелиева и заместник-кметът по образование, култура и спорт Борислав Инчев.
Занимания с аниматори и образователни модерни игри забавляваха най-малките участници. Всички желаещи се включиха и в масовите състезания „Мама, татко и аз. Баба, дядо и внуче“.
За приповдигнато настроение на всички се погрижи с музикалния си талант и Никол Пейковска.
„Спортът е здраве“ се организира от община „Родопи“ за първи път. Идеята е то да стане традиция.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина